24/09/16

Areyna : Baru Nak Belajar Makeup

Bismillah..
.
.
Hai,blog update lagi. Kali ni nak share pasal makeup. Opsss bukan tutorial ya. Tapi, kat mana korang boleh follow orang-orang hebat dalam bab makeup.
.
.
Kita..?? Zero totally. Tapi, bila ada usaha, pasti ada hasilnya. Walaupun not 100% yet, tapi bila suami puji tu tandanya ada hasil kan.. hahahaha. Nawaitu, makeup untuk suami, nak kurus untuk kesihatan, nak cantik untuk yang tersayang. Tak kan la dah ada anak 1 nak selevveeek macam hantu kak limah. Ok, kita mengaku kak rumah, kat kedai memang kita selebek. Tapi, bila kita nak pi COD, nak pos barang, nak jumpa customer paling kurang secalit lipstick di bibir wajib ada. Takut karang buat perabgai selebek macam kat rumah, jumpa customer silap hari bulan customer pun lari. Ingatkan hantu panda mana la jumpa dia.
 Choiiii....
.
.
So, ni bukan iklan berbayar atau sponser. Ni adalah feedback dari diri sendiri untuk yang terbaca blog kita ( ada ke yang baca...hurmm.). Kita nak ajak korang subscribe you tube ni. Korang boleh tengok, tiru dan belajar macam mana nak makeup dengan mudah. Lebih-lebih lagi ada yang guna barang dari "drugstore" fuyooooo.. i olss pun ada jual. Boleh follow ig shop saya. By_mommyhaziq_shop
.
.
1. By fyna here
2. Aqira Azlah
3. Atie Comot
.
.
3 orang individu kat atas tu kita selalu jafikan cikgu makeup kita. Nak yang simple, nak yang vouge pun hadooo. Just cari diorang dan tengok tututorial je.. kalau yang mana ada masa, ada bujet atau serius nak belajar makeup boleh je pergi ambil krusus makeup. Silap hari bulan boleh buat income taw.   Mana tahu rezeki korang kan. Haaaa
.
.
Kita belajar makeup untuk suka-suka je. Untuk suami dan untuk customer. Kang jual produk skincare tapi muka nauzubillah serammmmm. So, yang tanya kita soalan sama berkali kali tu "skincare apa yang kita pakai " officially adalah TATI SKINCARE SAHAJA. Tapi, ada lagi produk sampingan yang kita guna. Nanti kalau ada masa kita share.
.
.
Ni yang kita cuba. Nak nampak natural dan nudes gitu.. bluweeeerk. Memang tak pandai. 

Makeup but no makeup look. Simple sangat. Just highlight kat bibir je.. haziq candid ke tu...??? Pandai anak Ummi pose kan..hehehe. Ni hasil pembelajaran dari you tube. Cikgu kita diorang kay atas la. 
.
.
Sooooooo, korang free tak??? Kalau free jom subscribe diorang kat atas tu... ok Wasalam

Tiada ulasan :

Catat Ulasan

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)