8/09/16

Selesai Masalah Blackhead & Whitehead

Bismillah
.
.
Alhamdulillah.. beberapa hari je lagi Umat islam akan menyambut Hari Raya Aidiladha. Ada juga umat islam yang bakal mengerjakan Haji dan ada juga yang sudah sampai di Makkah Almukarammah. Kita..?? In shaa allah semoga diberi peluang juga untuk mengerjakan rukun islam yang ke 5. Amin ya rabbal alamin...
.
.
07.09.16.. Genaplah 8 bulan usia anak teruna kita Muhammad Haziq. Nanti nak buat official entry for this. Sebab dah janji dengan diri sendiri nak buat entry khas untuk dia setiap kali usia haziq bertambah.
.
.
So, back to story. Siapa yang ada masalah balckhead & whitehead yang melampau..?? Angkat hidung...hehhehe. Ye, sama la kita dik noon. Kita punya masalah ni sebenarnya dah lama pun. Tapi, lepas pakai TATI SKINCARE macam dah kurang sikit la. Bila kita terlampau heavy makeup like, pakai foundation atau bedak yang agak tebal kita rasa semakin berleluasa pula BH & WH ni naik tau. Jadi, kita nak share dengan korang, macam mana kita boleh selesaikan masalah ni.
.
.
Sebelum tu kita nak cerita dulu la macam mana kita boleh jumpa produk ni. Kita memang suka tengok makeup tutorial on YOU TUBE. Lebih-lebih lagi kita dah describe tutorial yang kita suka. Contohnya dai, by fyna here, aqirah azlah dan apatah 1 lagi ada comot namanya. Lupa pula.. hehe. So, hari tu Aqirah Azlah ada la share routine skincare yang dia pakai everyday. Dia pun ada cakap best pakai produk ni untuk hilangkan BH & WH. Jadi, sepantas kilat kita order untuk dicuba.
.
.
Nak tahu apa resultnya..??? 
Ok dik noon.. kita pun tak tahu kenapa ambil gambat cenggitu. Padahal nal tunjuk hidung dan dagu. Tapi, harap matlamat sampai nak cerita pasal BH & WH.. hahahaha. Ok, disebabkan kita pun baru test drive pakai produk tu so , kita just tepek sikit di atas batang hidung dan bawah dagu. Risau juga kalau-kalau jadi zomba nanti. Muka kita dah la sensitive.. hahahhaha.
.
.
Tapi...tapi..tapi... rugi sebab kita lupa nak ambil pic BH & WH yang dapat kita keluarkan. Nauzubillah.. eiiii geli pun ada.. hahaaaha. Kita tunjuk kat suami kita, dia siap gelak-gelak lagi sebab dia cakap kita ada BH & WH sedangkan dia tak ada. Ok fine...!!
.
.
Nak tahu produk apa yang kita pakai..??? Korang mampu milik la. Kalau tak cuba, takut nak cuba korang la paling rugi. Sedangkan Aqirah Azlah pun pakai, boleh flawless kau lepas tak ada BH & WH kat atas hidung. Tak nak cuba..??? Tak apa, cerita tak habis lagi..
.
.
Produk yang kita maksudkan tu adalah
Tahu apa ni..??? Yang pernah pakai mesti tahu. Yang tak tahu meh kita perkenalkan. Ini lah dia MASK VIETNAM untuk hilangkan BH & WH kat muka kita tu. Botol dia comel je. Tapi, penangan dia fuhhhhhh "thumbs Uppppp". Wajib cuba.
.
.
Cara pakai???.. Ok let me share.
1. Cuci muka korang sebersihnya OK... make sure segala makeup hilang dan bersih.
2. Paling bagus guna air suam semasa nak basuh muka tu. Bila kita guna air suam, semua pori-pori muka akan terbuka. So, masa tu kalau kita pakai mask untuk cabut BH & WH memang senang nak tanggal.
3. Ambil sedikit mask vietnam.tu, dan sapu di kawasan yang korang nak. Kalau korang beli, biasanya disertakan sekali kertas untuk korang tampal di tempat yang korang nak buabg BH & WH tu. 
4. So, korang dah sapu kan mask tu. Macam gam..??? Yessss macam gam. Agak sulit sikit nak apply. But, keep move on je.. sapu like-like biar semua area kena. Nanti senang nak tampal kertas yang disediakan.
5. Ambil kertas dan tampal. Make sure kertas tu kena sama besar dengan area mask yang korang sapu tu. Kang nak tarik macam mana pula kalau tal kena.
6. 5 minit kemudian baru korang cabut dan tengok. Ada tak BH & WH tu.
7. Bersihkan muka korang dengan air biasa. Jangan air suam panas dah tau. Sebab kita nak tutup pori-pori yang kita buka takdi. Akhir sekali selesai..
.
.
Bila korang dah pakai, korang bandingkan la before and after... kita lupa la nak ambil. Sebab terlampau terkezuuuttt dengan result.
.
.
Akhir kata, kepada.yang nak cuba MASK Vietnam ni boleh la vist my ig shop by_mommyhaziq-shop. Kat sana ada details yang kita dah update. Harga sangat berpatutan. Beli banyak dengan harga borong tau.
.
.
Whatsapp : 014-5342096
Ig shop : by_mommyhaziq_shop
.
.
Note : hormati gambar dan hak awam ya..

Wasalam


Tiada ulasan :

Catat Ulasan

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)