26/03/13

~berniqab~

"Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya." 
[Surah an-Nur: 31]---------------------------------------------------------------------------------

salam ukhuwah dari ina untuk teman pembaca blog semua...

~bismillahirohmanirohim~


setiap hari hati ina terdetik apabila melihat wanita yang memakai purdah ataupun niqab. kadang2 ina rasa ina pun teringin sangat2 nak pakai mcm tu, cuma kekuatan iman dan akal belum bersedia..i'allah ina harap one day ina dapat sempurnakannya. i'want to be a niqabi muslimah!!!!!!!!!....


Firman Allah Taala bermaksud:
Dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya.
(Surah al-Nur: Ayat 31).


doakn ina semua, supaya istiqomah dlm segala urusan akhirat....i'allah. ina buknlah pelajar skolah agama, mahupun ustazah....tapi, ina berusaha untuk barubah. thanz 2 allah n thanz 2 nik nadiela. "without her, who am'i"

mama ina terkejut tgok perubahan ina..dan dia pesan supaya ina istiqomah..i'allah mama, dh setahun lebih kan along dah mcm nie...~alhamdulillah~ berkat doa mama n abah untuk melihat anak2nya menjadi soleh & solehah..

untuk kawan2 ina yang masih tercari2 nikmat seorang wanita, ina sarankan sahabat kat luar sana dekatkan diri dgn usrah n ceramah agama. i'allah dari situ, sahabat akan kenal sapa diri sahabat n berapa kilometer kah sahabat dengan pencipta..i'allah~

setiap teguran dari seseorang untuk kita adalah seruan dari allah ta'ala untuk kita berfikir betapa jauhnya kita keluar dari landasan yang sepatutnya... semoga allah membuka pintu hati muslimat2 di luar sana. fikirkanlah, dunia akhir zaman sempatkah kita bertaubat sebelum malaikat israfil meniup sangkakalanya..nauzubillah~

dekatkanlah diri kita dengan allah, nescaya allah sentisa melindungi hambanya. paling utama kita mesti berfikir positive dan bersangaka baik. 
ya'allah lindungilah kami dalam rahmatmu.... 
~amin~

arenamuslimah.blogspot.com


kredit to :


2 ulasan :

  1. InshaAllah sentiasalah istiqamah.. Bila tngok gadis berniqab manis ja.. Tp ia juga mcm sign STAND BACK! and DO NOT DISTURB! IM A MUSLIMAH... Kan?

    BalasPadam
  2. insya'allah..harap pun mcm tu... doakn sy bersedia n istiqomah...betul3x
    hehehhee.... :)

    BalasPadam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)