23/05/13

E-DAY : Progress In My Mind

persiapan event yang akan bagi kenangan memang membuatkn kepala kita rasa penat dan buntu. kadang2 sedih pun ada bila org yg kita syg jauh nun di sana. everyhing dalam kepala kita. nak discuss pun lam fon je.. :(

udah2 la arena nk sedih. kene redha dan kuat kan semangat. semua kene berjalan dengan smooth (bak kata MR K) hehehe..


ok berbalik pada tajuk ENTRY ina, semua perancgn ina adlah berkongsepkan simple but nice. so, pape je ina nk buat for D.I.M ina akan rujuk GOOGLE ataupun melawat BLOG kawan2 yg lain.. alhamdulillah semua hampir siap. persiapan awal diperlukan sebab ina D.I.M sendiri. so, masa amat cemburu dgn ina. :(


perancangannya thun ni kami akan bertunang. itu pun kalau diberi ruang dan peluang dari allah ta'ala...amin~ ina ngn MR K rancang nak ikat hujung tahun ni, dan merisik lepas raya. hopefully ina nk sangat tahun ni sattle. but mama suruh ikat dulu. baru boleh kenal hati budi masing2. ok mom, along ikut je. ank mama la kan...hehehe. (kalau MR K baca entry ni mesti dia sengih je memanjang ) :P




theme of E-DAY  red & white

kenapa kami pilih warna ni??

* MR K suka merah sbb nampak berani
* INA suka puteh sebab nampk suci

hehehe...cm budak2 je kan.... :P

so pelamin pun ina D.I.M sendiri dan make this colours too. 



persediaan pelamin :
( example )
*kain fudge merah (8m)
*kain fudge puteh (8m)
*paper wheel (untuk decoration)
*pomander ball (3 pcs)
*flowers red & white 
*pillow
* carpet




hand bouquet

( example )
*colour paper (make kusudama flowers) 
*butang kecil
*reben
*wrapping
*dawai (saiz 21)




hantaran
( example )
*paper crepe (for flowers)
*kotak hadiah (xthu pcs lagi)
*daun hijau
*reben merah & puteh



baju bertunang

ina dapat ilham dari bunga & langit . cantik kan??? i'allah nak try ejas dgn tukang jahit dulu sebab tukang jahit ni bz cikit (mak sepupu ina) hehehhe. hope boleh jadi kenyataan. nmpk muslimah sangat2. untuk veil pulak, ina nk buat lebih kurang akak ni punya jugak maybe lace je bentuk lain.doakan ina berjaya k.... walaupun tangan agak tidak kretif, tapi gatal nk buat jugak. kalau xleh, suruh mama sambung (ada kene bebel sebakul dulu) hahahaha.. luv u mom.... muaaaah



ok la ni je yg dapat ina kongsikan. untuk hasilnya, ina akan upload bila semua dh siap dan masanya smpai. tapi, sesetengah D.I.M ina dh siap. boleh tengok disini...hehehe.



opsss terlupa 1 lagi. kad jemputan for E-DAY akan didesign oleh kak noni (housemate ina). thanz sgt2 akak. mengandung pun, sudi lagi tolong ina...hehehe.

( example)
ina suggest nk wat tema FB. so, kak noni ckp ok, ina pun ok la..hehehe...bertunang pun ada kad ke?? saje je.... ada kelainan cikit kan... :)

ok dears frenz, doakan ina dan perjalanan jodoh INA dengan MR K berjalan dengan sempurna dengan izin allah S.W.T
amin~

~wasalam~

2 ulasan :

  1. salam kenal...semoga semuanya berlangsung seperti apa yang dirancangkan...mudah-mudahan :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih kak.... i'allah.... :)

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)