16/05/13

Bunga Kusudama


ape tu kusudama??? macam zaman dulu2 je namanya kan...

haaa.. meh cini ina nak cerita. semalam masa tengah layan google, terpegun la plak tengok bunga yang cantik ni... hehehe. ingat kan bunga betul2 hajat nak cari la buat bunga tangan. tapi, hampehnya bunga ni "NOT REAL". ni just bunga yg dihasilkan dari kertas.... huhuh :(

so, sebab dah suka dan minat nak try, ina cari la tutorial how to make this flowers.. jumpa la satu tutorial disini yg memang nak faham. sebab dia ajar satu-satu.

ape lagi, ina terus ambil kertas dan try buat... alhamdulillah jadi. tapi, yg sakit hatinya, susah nak cntumkan..huhuhuhu :( tapi kalau kawan2 seorang yg kretif, boleh la try buat. mybe for E-DAY or M-DAY


ina pun nak try wat dalam beberapa kuntum. mybe boleh letak sebgai bunga gantung. jimat dah xpayh beli bunga gantung kan...ermmmm boileh dipertimbangkan...i'allah

kalau nak senang, xpyh potong pape dh memang sesuai untu saiz bunga kusudama kecil, guna je note paper. macam kat bawah ni


ok ni je perkongsian ina. i'allah minggu depan ina akan tunjuk hasil untuk semua D.I.Y ina...alhamdulillah

~wasalam~

Tiada ulasan :

Catat Komen

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)