19/11/13

Jumpa Bakal Mertua


bismillah..

macam mana cuaca ditempat anda semua?? hurmm semoga semuanya ok2 je yer..i'allah. kat kelantan sekarang dah start hujan main2. maksudnya, hujan xmenentu dan ikut ramalan hujan main2 ni akan berterusan sehingga hujung tahun. 

kalau kebiasaanya, kat kelantan ni akan banjir right?? memang xleh lari dah kawan2.. banjir ni tetap akan berlaku xkira la hujan main2 ke ataw hujan lebat.. sebab kelantan ni salah satu negeri yang banyak sungai kecil.. boleh dikatakan setiap pelusuk kampung akan ada sungai..boleh jadi sebab ke?? jawapannya, boleh sayang... sebab sungai kat kampung berhubung dari air bukit dan menghala ke laut. kalau laut dah penuh, air akan menimba ke sungai semula sebab.. faham x?? hahahahaha... ina xpandai la nak explain. tapi tu la yang orang2 tua kat kampung selalu bercerita masa kecik2 dlu..:P

ok ina sebenarnya nak cerita tentang percutian hari raya haji ina di MELAKA. ina ke sana atas urusan rasmi (cewwwaaah) sebab nak jumpa bakal mak mertua ina yang sedang uzur.. masa bertunang dulu, bakal mertua ina xdapat datang so, dia wakilkan anak sulung dia untuk uruskan semua.. alhamdulillah ah sattle.

ina ke sana juga atas permintaan family tunang ina, sebab diaorang takut bakal mertua ina xsempat nak tengok ina naik pelamin!!!!..sapu air mata jap

ok la xnak cerita yang sedih2.. hehhe. back to the story, ina pergi melaka sambil nak kenal tempat la. ina xpernah jejak kaki kat sana. wow macam jakun pun ada... heehe. tunang ina bawak ina ke tempat2 bersejarah sebab dia tahu ina suka banggunan lama2... jom tengok travel ina kat melaka ka..

tengok gambar dah la.. :(
ok, ni ina dengan anak buah tunang ina (bakal anak buah ina jugak la). yanag pakai tudung coklat tu, sama umur dengan ina taw.. hehehhe.ni masa kat muzium istana negeri.. best banyak rumah2 tradisional.. ina suka!!!!!!..
hahahaha.. koya jap. terjumpa beca cantik apa lagi take a picture la beb!!!!..
sempoinya ina pakai baju kan... hurmm darurat. tunanag ina la gesa2 ajak nak g jalan2. ni kat perkampungan HANG TUAH. dekat je dengan kampung tunang ina... cantik rumah2 yang diorang deko. macam betul2 plak ina dok zaman dulu...:)
lastly, nak promote cikit. kalau ada sapa2 dok area melaka, boleh la singgah di kedai SUP GEAR BOX ni. ni kedai makan tunang ina and his family... kalau lalu depan kedai ni, kene singgah kasi pekena dulu sup gear box dia... hahahahaha....

ina sempat makan bihun sup je.. wuuuuuu pedas!!!!!! try sendiri baru tahu... hehehe

ok tu je perkongsian ina.. "selamat menjelajah ke melaka yer"


CUTI-CUTI MALAYSIA

~wasalam~

8 ulasan :

  1. Ewaahhhh ! dia p melaka tuuuu . sis tak pernah p g pun , kalau p sah jakun jugak . hahaha

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahhaa... jakun sebab kat kelantan banyak hutan sis.. tapi kat melaka hutan batu plak yang banyak.... :P

      Padam
  2. mcmana dengan bakal mak mertua ok dah?
    akak doakan moga beliau cepat sembuh yerkkk..
    best nye dpt p melaka lama dah akak tk p sana....
    jummat nie br kesana :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. mcam tu la kak.... dh xlarat, 3 kali seminggu kene dialisis buah pinggang.. hurmmm harap la dia kuat...

      oo yeke, akak nk pergi buat ape??? honeymoon eyh!!!!!!!!!!!.. heheheh

      Padam
  3. semoga bakal mak mertua awak sihat kembali.rasa lega dah jumpa kan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih kak.. semoga sempat untuk hari bahagia kami... :) lega sgt2 bila dpt jumpa sebab dh tercapai niat dia kan... :)

      Padam
  4. Semoga bakal mertua awak lekas sembuh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. terima kasih sylarius yusof.... amin~

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)