13/11/13

Saving


bismillah..

ok kawan2 semua.. hari ni ina nak share satu benda la yang ina buat untuk persiapan wedding ina nanti. buat sikit2, lama2 siap la... jangan rasa kusut sebab nanti kita yang jadi stress.. hehe (pesanan tunang ina ni).

# GUESTBOOK#
ok, untuk guestbook ni, ina DIY sendiri je. template, design semua ina reka sendiri. cantik kat mata ina, ok la... hehehe. yang penting jimat dan puas hati... :) untuk rekaaan dan corak pada cover guestbook ina, ina ada beli paper quilling dari AR WARNA WARNI. 
ni antara guestbook dari ar warna warni. if nak yang dh siap kawan2 boleh terus order melalui facebook je. i'allah amat memuaskan. ina diy sendiri so ina punya biasa2 je. ina pun xsuka crowded nanti pening kepala sebab main banyak colour. maybe buku ina macam ni kot...!!!!!


 # STAMPAD #
mesti kawan2 tertanya kan ina nak buat ape kan. haaaaa.. meh nk cerita. untuk mencantikkan ruang brown paper bag tu, ina nak cop la kat atas dia. bukn ape ina biar nmpk kita menghargai tetamu yang datang. xkan la beg simple mimple je kan. ok kalau kawan2 ada terfikir nak buat cm ina, kawan2 boleh tengok design kat MALINDOSOUVENIR. kawan2 boleh pilih design ataw nak buat design sendiri, up to you dear.. i'allah... :)


# PROOPS#
proops ni sebenarnya xpenting pun kan. ok ni pendapat ina plak. kalau kawan kita datang of cos diorang crazy mazy nak bergambar sana sini. xkn nak ambil gambar kat pelamin je semua. jadi ina terfikir, ruangan guestbook ina tu nanti ina ingat diorang pun boleh posing maut.. hahahhaa. lagi2 bila ada proops. :) kawan2 yang nak tempah proop ni, boleh la ke WEDDING EXPRESS yer... kawan2 pm dan terus buat pembayaran. tapi xder la dapat terus sebab dia akn buat kita punya by month.. :)


# CANDY #
ina dah habis fikir untuk candy for doorgift. ina nk yang mudah dan ringan sebab ina kan guna brown paper bag. so, kalau dah minerap cup dalam tu takut tambah2 berat dia. hehehhe.. selalu jugak la ina survey pasal lolipop dan mashmallow. so, bincang dengan mama, dia pun setuju ambil mashmallow sebab ringan. alhamdulillah semuanya dalam proses. 
sample kat atas dah siap packinging kan?? tapi ina xambil yang macam ni. ina ambil mashmallow borong sebab ina nak paking sendiri. baru la nampak air tangan sendiri.. hehehe.. sesiapa yang berminat boleh la pm kak zue di ZUE DOORGIFT. i'allah harga pun berpatutan dear... :)

kawan2, perasan x, overall ina tempah by online kan. ok, untuk pengetahuan kawan2 ina bukan la bz ataw xsempat nak cari kat kedai semua ni. tapi allah dah bagi kita jalan termudah xsalah kalau kita pilih yang mudah dan selamat. lagipun kekangan waktu untuk ke kedai tu memang xder la. kat kelantan, pkul 10 dah tutup semua kedai... klau KL lain la kan.. hurmm...

ok la semoga dapat membantu B2B yang tengah mencari bahan yang sesuai untuk wedding nanti.

jangan lupa kredit kat ina taw...sayang kamu semua

~wasalam~


4 ulasan :

  1. masa my wedding haritu,guest book DIY je..deco ikut citarasa sendiri..lebih puas hati..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq sis sudi lawat blog ina....

      ina pun DIY je guest book tu. cuma hard cover ina buat kat kedai dan bukukan.. :)

      Padam
  2. Salam Perkenalan dr alin marlini...

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam sis... sory ina xboleh nak follow akk sebab ina xada circle... :(

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)