16/12/13

Pandai Ke Menjahit

bismillah...
dah dua 3 hari kan ina xupdate blog ni. klau dok kat kg memang sush la... coverage kurang... so, tenet pun kureng jugak ler... nasib la dok kawasan luar bandar. cegini la perasaannyo...hurmm..
before this ina ada update pasal nak buat hantaran dress or jubah kan?? SINI . tapi ina tukar FORMAT sebab isteri bos ofis ina pergi bercuti kat bali. then, dia bawak balik banyak ler kain pasang dari sana. terjonjol biji mata.. hahahhahaa. bila fikir2 balik, nak letak kain pasang ler pulak....ngada kan??(ina xkisah dah pun)hahahahahhha
tapi dress yg ina beli tu nak buat apa pulak?? discuss punya bincang dengan abg tunang, kami decide nak buat baju sambut menantu belah laki nanti...alhamdulillah... xmembazir kan...hehehhe
bila ditenung2 baju tu, kosong mcm padang pasir kat mesir la pulak.. alahai, xkn nak suruh nampak plain macam tu kan... so, kene la tacap2 pulak dah.... kerja yg bertimbun2 belum selesai dah kene tambah satu. (nasib baik kawin sekali je) hihihihi....
untuk tacap mentacap ni, ina beli lace online je. sebab mls nak survey dan malas nak bazirkan minyak kereta. so, order then transfer je melalui CIMB clicks... haaaaa mudah kan?? (nmpak pemalasnya)ok... whatever!!!!!!!!..
so, dress dah ada dan lace pun dah ada...pandai ke menjahit?? tu yg menjadi masalahnya.... hahahahahha. tgn dh la xkretif. nak menjahit bagai... tapi masa tunang dulu, ina jahit lace for veil tunang. mama ckp boleh la.... utk org yg bertunang on the spot macam ina ni kan... (4 hari nak bertunang baru buat persiapan)...alhamdulillah walaupun ckup sederhana...
ina ada survey baju2 yg ada lace dan contoh2nya.. tapi xconfident.. sebab ni dress bukan veil arena!!!!!!!!...
kalau la tangan ina sekretif ini, xdernya baju nikah tempah ngn org taw..... baik handmade sendiri.... uhhukkk. mama ina selalu ckp, tgn ina xder seni.. sebab masa kecik2 zaman tadika dulu, kalau cikgu suruh lukis burung, msti jadi ayam lidi. nampak kan?? hahahahahahaha... antara adik beradik ina, 3 org je yg pndai melukis.(ikut mama kot, dan ina ikut abah) hehehehhe

cantik lace dia... kalau tambah beads yg bersinar lagi ummphhh!!!!!... 

yg ni memang x la ina nak buat.... nampak pun dah macam susah. tapi ok je kalau seseorang tu berani mencuba. tapi ina, takut sgt mensia2 kan.... uhhukkk.. uhhukk...

doakan ina berjaya yer.. ina harap semua ok dan dress tu still nampak dress.. bukan baju kurung.. (just kidding, nak tenangkan jiwa yg gundah gulana ini) 

~wasalam~





7 ulasan :

  1. Balasan
    1. hehehe... kene tgok hasilnya kemudian zulhilmi tempoyak hasilnya.. nice or hampeh.. hehehehhe :)

      Padam
  2. yang hijau tu cantik dear :) hihi

    BalasPadam
    Balasan
    1. memang cantik sis... tapi dress yg ina punya cutting princess... simple sgt2... dan lace nya pun simple... :)

      Padam
  3. Soo Wincci Menggigil Dilamar Iqram Dinzly di M Suite Embassy Row => http://syokbah.com/soo-wincci-menggigil-dilamar/

    Penyanyi yang kini sedang menempa nama di Taiwan, Soo Wincci mengakui berasa terkejut apabila dilamar oleh pelakon drama ‘Ayoub’, Iqram Dinzly ketika majlis pelancaran album mini terbarunya, ‘Su Win Si by Soo Wincci’, di M Suite @ Embassy Row, Jalan Ampang, baru-baru ini.

    BalasPadam
  4. MOHON SINGGAH BLOG 3 DALAM 1, THANKS

    BACA INI :

    Salji turun di Mesir bukan petanda kiamat ===>

    http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/12/salji-turun-di-mesir-bukan-petanda.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. tq monyet rimau... baru perasan ada comment... :)

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)