10/11/14

Bunting Harimau Atau Pelanduk


Bismillah

Seram bunyinya bunting harimau or pelanduk. Hahahaha yang pernah dengar manusia bunting. First time dengar bila ada orang cakap pasal ni. Macam jakun tapi tak berapa terkejut. Sebab jarang-jarang orang boleh dapat special macam ni kan. Tahu tak apa tu harimau dan pelanduk bunting??

Ala... awak, kita pun tak berapa tahu sangat. Sebab ina pun baru nak cari-cari. Dah survey sikit-sikit pasal jenis mengandung macam ni. Rupa-rupanya, kejadian berlaku bila seorang wanita mengandung tapi period. Pelik kan?? hurmmm... Biasa dengar, bila mengandung dah tak period. Pelik sesangat but itu lah kuasa Allah... Kun faya kun.

Mama ina pernah cerita pasal bunting harimau ni. Tapi ina tak ambil pusing sangat sebab ina mengandung haritu macam biasa-biasa je. Tak period so, tak ada la nak tnya itu ini... hehehehe. Bila la nak rasa preggy tu lagi. Doakan ina ye!!!!!!!!

Walaupun sekarang dah rasa :

1. perut cramp
2. loya kejap-kejap
3. kebas macam preggy yang dulu
4. paling ketara perut sedikit berbuncit..hehe
5. mabuk and pusing-pusing kalau terlalu penat


Nak cek UPT takut -ve lepas tu hampa tahap nak berhenti kerja. So, kita tunggu next period la. Sebab ina baru je lepas period 26.10.14 haritu. But, ada misteri sikit kat period ina haritu sebab ina dah delay period 5 hari dan hari ke 6 period keluar. Hari ke-4 period dah sikit-sikit dan masuk hari ke-5 bersih dan ada sikit-sikit je. Tapi, ina still tunggu sampai hari ke-9 sebab takut tak habis lagi darah keluar. Sebelum ni, period ina normal and darah akan keluar sampai hari ke-8. Tu yang tengah musykil ni adakah ina .......??? ataw hanya gastrik!!!!!!!...hahahahahha

Hope ada la rezeki kami suami isteri. Allah lebih maha mengetahui bila waktu kami yang sesuai. Hati ni dah berkobar-kobar nak baby..hehehee cuma menanti saat itu. 

~wasalam~

4 ulasan :

  1. Salam..nk tanya..so, lps tu ape jd? Pregnant ke x?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masa ni xdak rezeki lagi sis.. After 8 month, baru Allah izinkan

      Padam
  2. Ooo..skng tgh preggy ke ni? Tahniah..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dah bersalin pun sis.. anak dah 7 bulan.. :)

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)