1/02/15

Ikan Bakar Umbai,Melaka

Bismillah
Alahai.. weeding punya entry pun tarak siap lagi, ni dok pusing-pusing entry lain. Dah pening sampai beruban dah kepala taw. Nak buat cam ner, mood kelaut. Asal bukak blog je tetiba jadi pemalas. Bila dah malas, just blogwalking je la... hahaha

Ok, la ni nak story pasal kedai ikan bakar yang ina dan suami selalu pergi. Selalu ok!!!!!!!! tak kira la ina balik melaka dua hari ke, seminggu ke, ataw sebulan memang wajib jejak kaki kat sini. Ikan bakar ni feveret ina. Kena pula kalau berlada fuhhh mantop. Kat kelantan pun ada actually tapi ina lebih suka yang melak sebab pedas dia tu memang supperrrrrr hot!!!!!!!. Air segelas tarak cukup nah... habak mai awal-awal..hahahaha

Last kami pergi masa cuti hujung tahun 2014. Masa ni kami keluar awal dari pagi sampai malam membuta. Mak mertua pun malas nak tanya dah pergi mana...hahahah. Sebab kami kalau keluar memang tak reti kejap.. Nak wat camner kami kan PJJ kalau ada peluang jumpa, time tu ler nak mengdate puas-puas..Walaupun sampai sekarang tak pernah puas!!!!!!!!!..hihihihihih...






Malam tu kami order banyak sebab sehari suntuk dok makan benda yang bukan-bukan. So, malam tu baru nak jumpa nasi..Alhamdulillah kenyang. Sampai je rumah terus mandi dan tidur. Suami sempat lagi perli "amboi sayang kenyang sangat la tu!!!!!"..hahah kita senyum je sambil mata penjam... Suami sambung wars dia dengan Samurai Seigei...huh!

Malam tu kami order:
  • Ikan siakap berlada
  • Udang berlada
  • Sotong berlada
  • Sotong celup tepung
  • Otak-otak
  • Nasi lemak suami je makan
  • Nasi putih kita je makan

Lauk ni, kita ambil sendiri taw berapa ekor yang kita nak. Pas tu baru la diorang timbang dan kita pilih la nak masak apa. Kalau bab masakan memang tak leh nak komen sebab PEDAS & SEDAP. Sedap sehingga tinggal tulang je ikan siakap tu dikerjakan ina...hahahaha

So, kalau korang pergi melaka memang ina syorkan tempat ni. Harga?? sangat berbaloi... sebab ina dah buat perbezaan dan memang diakui murah dan berbaloi... Kalau makan dengan family lagi best... makan banyak-banyak tapi still rasa murah taw....


Ni harga yang kami makan malam tu.. Suami terkejut sampai tak caya sebab kami rasa macam ambil banyak lauk pauk...hehehe. Sebelum ni kalau kami makan pun harga dia memang tak kan sampai seratus... Kalau sebulan sekali ngedate dengan suami kat sini tak per kot....:)

Alhamdulillah rezeki dari allah... Jemput singgah ye.. :)

Wasalam.....

6 ulasan :

  1. sedapnyaaaa. lapar tetiba tengok makanan. hahaha :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. jemput makan inani... hehehe :)

      Padam
  2. wahh xajakkk ni..fadh kt melaka je..hehe.. tp ikan bakar parameswara ni mmg femes..tmpt keje fadh pown salu bt event mkn2 kt sini..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ala...kak fadh kan preggy..ina tak nak kacau.... banyakkan berehat ye kak fadh... :)

      Padam
  3. Da lame x pegi Umbai ni seafoodnya mmg best!!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. mmg best kak nurul....!!!!!!!!!!! nanti ajak hubby k.... hehehe. boleh sekali dengan honeymoon... :)

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)