6/03/14

Nervous Dah Kurang

bismillah....

ok, before continue entry ina ni jom kita sama2 sedekahkan al-fatihah kepada mangsa kemalangan kilometer highway semalam. xingat la kat mana, tapi dengar2 dari onfo sahabat Fb ina, mangsa meninggal dunia tu adalah seorang perempuan. kisahnya, ina cerita sikit ye.. mangsa baru balik dari kerja then excident dengan treller yang bawak paip gas bawah tanah. mangsa pecah kepala dan motor mangsa terbakar akibat geseran yang kuat... nauzubillah...

ok back to story hari ini... "nervous dah kurang"?? why..why..?? hehehe sebab ina punya HIV test dah buat. kenapa ina nervous sedangkan ina rasa ina xpernah buat benda terlarang. ok, betul...ina xtakut pasal hiv test tu.. tapi ina takut Thalassemia. ape tu thalassemia?? ce try google k.. yang dah tahu, alhamdulillah.. kalau ada penyakit nie, bukan xleh kahwin, tapi takut ada effect pada anak2 nanti... hurmm. alhamdulillah semua dah selesai.. boleh tarik nafas lega...:)
haaaaa tu la buktinya. see darah pun ada lagi. sengaja amek darah tu sebagai proof kat tunang kita. sbb dia xpercaya kita amek HIV test kat jari je... hahahaahhaa. tunang ina kene ambil pelipat lengan. (dia jeles!!!!!!!!!!!) hahhahhahaa. cian tunang kita..

satu lagi kita nak share, utk guest book ina xdeco mana pun. just simple2 maybe. hiasan guest book ina nak letak welcome note. so, ina diy sendiri. props pun ina diy juga.. sebab xsusah pu, just cari printable kat google pas tu print.. nak cantik lagi, colour la.. kan.. kan.. hehehe. jimat!!!!!!!...

so, sape2 yang tengah cari bujet kahwin termurah boleh la tgok2 kat blog ina...(waaaa bujet ramai pembaca) ahhahahaha... i'allah after wedding dan reception nanti ina akak update satu persatu checklist wedding ina yg sesangat la simple habis. ikut bujet 10k, alhamdulillah... xlebih lagi walaupun dah tinggal beberapa hari je lagi majlis tu... selagi boleh berjimat, dan kurangkan kos, i'allah.... 

ni contoh printable... u olls amek kat cini pun ok dah.. tapi kalau rajin mengedit nak tulis moments yg best2 boleh try guna adobe ataw photoscape... ok???

ni pulak welcome note yg menggunakan chalk (kapur). bukan kapur makan taw.. haahha. kapur yg cikgu2 guna tu.... tapi, ina xnak guna benda ni sebab dh sah2 budak2 akan main2 and conteng. diorang ingat tu blackboard sekolah.... hahahahaa.

kita story morry kat next entry pulak k.... excited nak balik kampung ni... hehehe. sebab nak sambung cat rumah... waaaaa... biasa la kalau ada kenduri2 kan rumah pasti nmpk macam baru cat. tapi ina x... rumah kat kampung tu, dari tahun 2007 rumah tu siap, memang parents ina xcat. just only undercoat yg colour puteh je ada... so, now baru nk cat colour.. bapak segala lama kan... hehehhe. nanti ina buat entry khas about cat rumah pulak (macam xpenting pun)... suka hati la!!!!!!!!!!!!!.... huhuhuu :)

~wasalam~




6 ulasan :

  1. Balasan
    1. alhamdulillah kak... syukur sgt2... :)

      Padam
  2. salam perkenalan..

    jemput singgah sini

    http://nadiaadnan90.blogspot.com/

    exb2b dari johor ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. salam perkenalan sis..

      terima kasih kerana sudi melawat blog ina... alhamdulillah... :)

      Padam
  3. same la kt...bru wat test ni jgk :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yeke ayue... hehehe. mesti berdebar kn masa nak buat test tu... fuuuhh nasib baik amek cikit je darah.... kalau amek satu tiub picagari tu, ada pengsan.. hahahahaha :)

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)