9/04/14

Perancangan Masa Depan


Bismillah

sebenarnya, xder new story pun nk kasi taw.. tapi rasa kene juga update this blog sebab xnk bagi diri ina ni sunyi... kalau ina update, ina suka tengok di ruangan "VIEW COUNT". kenapa?? sebab bagi ina kalau benda tu meningkat, maknanya ramai la yg baca blog ina kan.. hahahaha. 

kepada silent readers yg selalu lawat blog ina, ina ucapakan terima kasih sangat2 . xkisah la u olls baca or x..tapi mesti u olls baca kan kalau tak, xkn la u olls nk bukak blog ina.. huhuuuuhu.. kepada blogger pulak, tq so much dan jangan lupa, untuk invite ina lawat blog u olls taw... sebab ina ni suka melawat blog org bila ada org tinggalkan jejak... hehehee. sebab nak lawat, nak cari satu2 mcm difficult cikit... ao, fhm2 kan la... i'allah ina ada rancang nak buat satu entry untuk tinggalkan jejak. cuma masa dan waktu sekarang xberkesempatan. one day maybe ina akan usahakan... :)

ok, dears.. ina sebenarnya tetiba nak menaip ni bukan nak cerita pasal wedding or, blog yg buruk ni... tapi nk story pasal masa depan ina.. hurmmmm kurang 2 tahun lagi ina akan tamat la kontrak bekerja dengan KERAJAAN NEGERI KELANTAN. so, apa la ina nak buat ek lepas ni. ini perancangan ina...(jangan gelak k) cubit pipi tu...hahahahaha

1. BERNIAGA SHAWL/WIDE SHAWL
ina memang suka shawl. suka pakai, suka tengok org pakai dan suka bila ina pakai sendiri.. mcm mana tu??? abaikan.. heheh. ina suka yg wide shawl sebab besar dan amat labuh di depan dan dibelakang. tapi, ina kene cari material yg the best, baru best nak pakai. kalau yg cokia2 ni ina pun kureng sebab panas dan xflow dengan cantik.. ina dh survey banyak kedai kain like jakel, nagoya dan kamdar. hurmmmm tapi semuanya terletak pada rezeki dan ketentuan dari allah... doakan ina k..

2. BARANGAN KESIHATAN
sekarang ni pun, ina dah buat kecik macam shaklee dan barangan kecantikan lain. tapi masih slow2. i'allah lepas kahwin ni, ina akan upgrad cikit. ina memang distributors sah SHAKLEE dan untuk barangan kesihatan lain seperti harum malam, corsect dan tilam 3D ina just jadi dropship agen..tapi, alhamdulillah walaupun income xbanyak sampai ratusan sebulan, ina suka.. sebab ina memang suka berniaga. niat di hati kecil ina ni, ina nak sgt one day ina ada satu kiosk atawpun kedai kecik untuk meneruskan perniagaan ina nanti... (veranggaaaaaannnnn!!!!!!!!!!!!!!!).

3. SYARIKAT JURUKUR SWASTA
adakah??? hurmmm kerja susah sekarang. tapi kalau perancangan pertama dan kedua cannot go, ina akan try yg ni. tapi, mungkin kene cari kat area melaka kan... sebab bakal hubby ina org sana. lepas tu pulak, hubby ina bisness xleh nk pindah2 pun. bisness family pulak tu. kalau xada dia susah jugak. kalau nk bukak bisness kat kelantan, tunang ina cakap susah la.....sebab perlukan modal yg besar... betul tu ina percaya... :)

4. BERNIGA DENGAN SUAMI (one day)
kedai family

yg ni, memang tunang ina ada syorkan.. tapi dia xpaksa or desak ina untuk ikut dia. kalau ina ada perancangan sendiri, i'allah dia akan izinkan... tu adalah luahan hatinya. ina suka.. sebab tunang ina xbanyak memaksa. dia tahu ina pun akan ada cita2 ina sendiri kan. so, berniaga dengan family suami adalah pilihan terakhir.

kepada anda semua, doakan yang baik2 untuk kami. i'allah doa mukmin kepada mukmin yang lain, nescaya malaikat akan mendoakan kepada kita juga.. amin~

~wasalam~

2 ulasan :

  1. xsambung ke kontrak keje tu?

    BalasPadam
    Balasan
    1. x dear sebab ina kontrak mati. after 4 tahun, kontrak terbatal. ... :)

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)