3/06/14

Alhamdulillah... Jodoh Dari Mu


bismillah dan alhamdulillah...

miss so much kat blog ina. terima kasih kepada sahabt blogger yg komen pada entry ina yg sebelum ni. ina berterima kasih kepada yang wishes dan bagi tips2 semua. alhamdulillah, selepas seminggu entry itu dibuat, ina dah period. kerisauan ina dah berkurang sedikit. 

majlis perkahwinan kami yang serba kekurangan itu berjalan lancar dengan hendaknya. dengan sekali lafaz, ina sudah bergelar isteri kepada zulfikiri bin mohd rawi. alhamdulillah ya'allah.. debaran semakin kurang selepas mendengar lafaz akad yang diungkapkan oleh dia. terima kasih ya'allah kerana engkau permudahkan urusan kami. 

keletihan badan pun masih belum hilang. tapi hari ni ina dah mula kerja dan semalam kami terpaksa checkin hotel sebab ina xtergamak nak tinggal suami kat rumah. tambahan rasa serba salah kalau makan minum suami org lain yg handle. sedangkan kami dah berkahwin. kan??

ina kerja jauh, so nk ulang alik memang penat la. so, after discuss dengan hubby dia pun setuju nak ikut sebab segan lagi dengan mama dan adik2 ina. abah ina pula suruh stay je... sebab dia cuti lagi.. hahahaha. hubby ina ni pemalu sikit.. so kene ambil masa,, tambahan pula, percakapan pun dh berbeza kan. kalau kitorg borak2, dia terganga je. sian juga

alhamdulillah semua berjalan lancar. sebelum senang, kene la sush dulu kan. i'allah semoga hubungan kami diredhai allah dan bercinta hingga ke jannatul firdaus. 

kepada blogger yg bakal melansungkan perkahwinan, ina nak pesan mental kene kuat. badan kene cukup rehat. sbb mengikut penglaman ina sendiri, banyak kerja perlu dibuat. rasa mcm dh sempurna tapi banyak yg last minute perlu handle.

banyak perbezaan selepas kahwin. percayalah 360 darjah otak kita perlu berpusing dan apa yg kita lakukan dulu buat keputusan sorg, tapi bila dah berdua ada tempat utk discuss. tu yg paling ina suka. satu lagi, kami xpernah lupa utk ambil kesempatan berdua ini, untuk solat berjemaah.. alhamdulillah itulah impian ina. menjadi makmum kepada imam yg akan bawa tgn ina meniti tititan sirotolmustaqim. 

alhamdulillah...alhamdulillah..alhamdulilla.... terima kasih allah.. terima kasih parents, adik2, saudara mara, dan sahabat. 

~wasalam~

7 ulasan :

  1. bestnyee...semoga berbahagia

    BalasPadam
  2. semoga bahagia hingga ke syurga :)

    BalasPadam
  3. Tahniah..semoga bahagia hingga ke Jannah :)

    BalasPadam
  4. alhamdulillah :) tahniah banyak2 ye dear. selamat menjadi isteri

    BalasPadam
  5. alhamdulillah..tahniah ina..semoga dpt melayari bahtera rumah tangga yang bahagia hingga ke jannah ;) aaminnn...

    BalasPadam
  6. alhamdulillah....congrats ina dah jadi isteri orang...akak dulu pun mula2 check in hotel sebab akak dah keja...husband still on cuti....jadinya, time akak gi keja...husband dok kat hotel lah...tak pe sementara nak menyesuaikan diri...nanti lama-lama dah ok....selamat pengantin baru ina dan husband ^___^

    BalasPadam
  7. alhamdulillah... terima kasih yg sudi mendokan kami.. terima kasih juga sudi jalan2 kat blog ina yg xseberapa indah ni.. hehehe... amin untuk doa anda semua... ^^,

    BalasPadam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)