17/09/14

Penjagaan Diri : Designing Pump (Hair Milk)


Bismillah

Hari ni ina nak lupakan apa yang terjadi dua hari lepas. Ina xsuka ingat benda yang menyakitkan hati lebih lagi masalah ofis, kerja dan orang yang xbertamadun. Baik ina buat "bodoh" je dan terserah pada yang maha esa. Buat solat hajat sudah!!!!

Back to entry!!!

Nak share dengan kawan2 satu masalah berat bagi ina sejak sekolah lagi. Masalah rambut dari atas kepala, dalam kepala, dan hujung rambut. Dulu, rambut ina sesangat la seram kenapa?? lepas mandi, rambut kering dan mengerbang. Sampai satu tahap, ina potong rambut sampai pendek kat leher... hahahah gara-gara rimas punya pasal.

But now, ina dah jumpa perapi rambut yang ina rasa boleh la cover sikti2 mengerbang bila depan suami. Kalau xkahwin lagi xpe, ni dah kahwin jadi masalah besar taw. Malu la bila ngn suami rambut mengerbang dan ank2 rambut tu mengeras je.

Sebelum kahwin, ina tnya juga kawan2 housemate yang suka melawa 24 jam. Apa produk yang diorang pakai sebab tengok rambut lawa semacam. Ramai yang suggest itu, ini tapi ina pilih nak try LUCIDO-L dulu kalau xmenjadi baru cari yang lain. Macam bunyi jepun-jepun je kan.hahahaha... Keesokkan harinya terus pergi watson sebab member cakap kat watson ada jual. Alhamdulillah jumpa jugak la benda yang dipanggil LUCIDO-L tu.


Lucido-L Designing Pump Hair Jelly- Smooth Straight

Lucido L Designing Pump Hair Jelly Bounce Wave


LUCIDO-L Designing Pump Hair Milk Soft Wave

Ini la yang ina maksudkan. Best taw pakai dia, rambut kemas je lepas tu wangi sesangat. Selagi xshampoo rambut, selagi tu la bau dia tetap ada. Ina pakai yang pink colour sebab rambut ina memang curl kat hujung rambut, jadi bila dah apply LUCIDO-L, dia terbentuk sendiri ikut rambut asal kita dan xpayah risau nak kene sikat 24 jam lagi. hahaha. Btw, harga dia pun berpatutan. Masa ina beli tu, xder sale rasanya dan harga time tu RM 18 above not remember actually. Hurmmm so sesiapa yang ada masalah sama macam ina boleh la try... Xpayah apply banyak kali. Ina pakai pun dalam dua minggu sekali ada kot. Sebab LUCIDO-L ni jenis milk dan lembap je taw bila kita usap rambut.

Cara pakai.. i'allah

Banyak lagi sebenarnya produk keluaran LUCIDO-L ni. Tapi ina baru try hair milk je la. Kalau kawan2 nak tahu dengan lebih lanjut, boleh tengok SINI ye. Ohh lupa pula, ina xthu la kalau kat tempat lain ada ke xjualnya, but ina selalu beli kaw WATSON je. So siapa2 yang pakai LUCIDO-L macam ina, boleh la sharing kat sini. Nak tahu juga kan pendapat u alls :)

TQ sudi baca entry ina ni... hehehhe

~wasalam~

7 ulasan :

  1. nice tips. thanks for sharing, Keyna =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. welcome sis... share apa yang ina pakai je.. hehehe :)

      Padam
  2. kering tak bila pakai tu? sy ada masalah rambut jugak T_T

    BalasPadam
    Balasan
    1. x cik asma... ina pakai rambut lembap je.. lepas tu xmengerbang. even dah mandi pun still rasa lembut.. try la kalau sesuai nanti bg thu taw... heheh :)

      Padam
  3. waa..cm best je...tak dgr pulak lucida ni..

    BalasPadam
    Balasan
    1. ina pun baru je pakai...best taw ayue.. kalau mengerbang, mmg sesuai sgt pakai. rambut jadi smooth je..hehe :)

      Padam
  4. Sy pengguna LUCIDO-L :) nk share juga. Product ni mmg bgus tuk rmbut. Selain wangi, buat rambut jadi lg lembut. Anyone ada hair problem can try this. Mana tahu, it could be a solution for you. 😉

    BalasPadam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)