14/12/14

Wedding Review : Makeup

Bismillah..
Hari ni mood nak berblog dah sampai. Tapi tak tahu nak story apa so, kita cerita pasal wedding hari tu je la ye. Lagipun, ina tak buat lagi kan Wedding Review ina yang lepas. Walaupun hakikatnya udah basi kok...Hahahahaa.
Kenapa ina tak ada mood nak update pasal wedding?? Pertama kalinya, ina geram dengan mak andam A.K.A sepupu tiri ina. Cam ner tu??Tak payah fikir la buat pening je. Ina geram dengan dia sebab masa wedding hari tu, dia tinggalkan majlis ina macam tu je atas alasan kene pergi makeup rumah pengantin yang lain. Mula-mula tu, agak cuak juga la sebab bukan ke mak andam kene stay sampai pengantin lelaki sampai baru boleh tinggalkan majlis. Ni tak, dia datang makeup pas tu terus blah. 
Pasal dia tinggal majlis ina ok lagi, tapi makeup dia nauzubillah minzalikh. Sampai abah ina cakap muka ina macam "bapok". Ok, betul la sepupu ina tu lelaki kan, tapi ramai juga yang cakap kalau pak andam yang makeup super cantik tapi, ina tengok kelaut juga. Maybe salah ina pilih dia.. huh nasib baik ina kahwin hari tu sebab nak low kan bujet. Kalau habis banyak, nak juga ina sembur depan-depan.. Sabar..sabar..sabar... 
Masa akad nikah, ina pergi makeup kat rumah pak andam tu. Balik dari makeup, saudara mara yang ada kat situ semua cakap ina nampak lain. Walaupun makeup dia cantik, tang mata bila tengok memang sedebik dengan "bapok". Ish...!!!!!! memang ina tak boleh terima. Lastly, mak sedara ina yang sampai malam tu dari kota bharu suruh ina basuh muka dan dia yang tolong tochup balik. Nasib baik dia datang awal kalau tak, macam muka "bapok" la ina malam tu. 
Tapi, kuasa allah maha besar. Allah tak nak ina berdosa kot sebab ina memang lupa nak ambil before ina buang makeup pak andam tu. So,selamat la dia dan ina pun tak berdosa...hehehe. Just nak lepas kan marah je...kui..kui..kui..

Yang hujung sebelah kanan tu la mak andam terjun ina. Dia memang suka solek menyolek tapi so much natural. Ina ada bagi tahu pak andam hari tu yang ina lebih suka pada natural. So, kalau natural mesti la warna mata tak meyerlah kan. Tapi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ada ke patut atas mata ina dia pakai warna turqoise... ergh!!!!!!!!!!!!!!ok la malas nak cerita.

tq sudi baca

~wasalam~

8 ulasan :

  1. sabar je lah dengan pak andam tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha..semua tu ujian untuk akak inani.. Kalau nak kahwin, syaitan akan dekat nagn kita sebab dia xsuka benda halal.. :)

      Padam
  2. dugaan sungguh ye. mujur ada mak andam bidan terjun, idak lagi naya dak?
    apapun alhamdulillah semua dah selamat =)
    follow sini ye #190

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la pasai kak yana... alhamdulillah semua selamat. Kalau idak mahu menangis di hari bahagia !!!!!!!!!!!!!! ^^

      Padam
  3. Bertabah jela Ina. Naseb semua da lepas. :D

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah kak nadia..allah bagi kot lain pulak kan...kuii..kuii..kui... :) tq kak nad

      Padam
  4. Ala rugi x ambik gambar yg pak adam makeup tu bole saman dah la kita byrkan..
    Pape pun cantik makeup baru ina tu natural je..:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. tu la mak sedara pun ada tanya ap pasal tak amek gambor before kan... ina pun tak terfikir. tapi selamat la pak andam tu... erghhh... tq kak heheheh :)

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)