26/11/14

Nampak Sama Tapi Bukan Saya


Bismillah

Nervous tak bila orang PM awak on Fb tanya pasal barang tak sampai kat tangan pembeli?? Lepas tu orang cakap awak sedang dicari?? Oh my god!!!!!!! Simpang malaikat 44 sayang oi... Ina berniaga baru je nak masuk sebulan, takkan la ina nak menipu. Kalau ina nak menipu untuk apa?? Masha'allah masa tu seram juga la bila one of my akak yang ina tempah barang for wedding dulu PM ina on FB.





Perbualan anda dirakam,harap maklum. Haaaaa just kidding. Ni la perbualan kami berdua. Masa tu takut juga kan, kalau-kalau ada ramai lagi yang PM ina. Tapi, alhamdulillah kak Yanti dah sattlekan. Gila tak takut, bila orang nak report polis. Ohhhh...tak mau den tidur lam lokap. Malu la mama dengan abah ina & suami yang tercinta nanti bila anak or isteri diorang kene tahan sebab gara-gara menipu... Nauzubillah~

Ina ada sikit advice la kepada wanita yang dicari (biarlah ina hide dia punya PROFILE) jangan la menipu kalau betul anda nak berbisnes. Tu kan salah satu rezeki yang anda akan dapat. Masuk perut jadi makanan dan bagi kita kenyang. Tapi hasil yang haram, masuk perut jadi ulat. Macam mana kita nak dapatkan hidayah allah, kalau hasil yang dicari dah sah-sah haram, menipu dah shubhah. Semoga akak yang dicari ni, cepat-cepat la bertaubat dan minta maaf kepada pelanggan yang dia tipu tu. Kecian mak cik tu. Nak beli barang, tapi tak sampai kat tangan..Sabar ye mak cik.

Ina terpaksa bagi gambar besau sikit, agar pengecaman dapat dibuat...cewaahh!!!!. Kecuakkan masih lagi dirasai hingga ke hari ni...hahahahaha

Eklan jap, kalau mana-mana Bride To Be yang nak cari cop, brown paper bag, sticker or anything else, boleh direct PM kak yanti. Sayang-sayang tak kan menyesal sebab service kak Yanti cang ginii!!!!!!! (thumbs up)

~wasalam~

2 ulasan :

  1. ingatkan kembar tadi yek. hahah

    BalasPadam
    Balasan
    1. pic ina kahwin tu... kalau nani tengok gigirl yang dicari tu lagi nak sama.. Seriau pulak bila jumpa org muka sama ni... kuii.kuii.kuii :)

      Padam

love u ollz.... semoga kita terus berblogging :)